home

nieuws

producten

bewegingsanalyse

over Enocent

links

contact

Traplift en trapliftprijzen
 

 

 
 

Trapliften en alternatieve oplossingen i.p.v. de Easysteppers:

1a. Traplift (en trapliftprijzen)

Een traplift is een stoel met aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op een trap. Een traplift wordt, indien mogelijk, bij voorkeur langs de smalle zijde van de trap geplaatst. Een traplift is primair bedoeld voor verticaal personenvervoer, maar kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een stofzuiger of wasmand te vervoeren. Over het algemeen zijn er voor de installatie van een traplift geen bouwkundige werkzaamheden nodig. Onder trapliften verstaan wij alle liften die over de trap, diagonaal, bewegen.

De trapliften zijn onder te verdelen in:
1. plateau trapliften, bedoeld voor rolstoelen
2. stoelliften, een traplift waarbij men zittend over de trap beweegt.
3. kindertrapliften, een traplift met een zitting speciaal geschikt voor kinderen.
4. buitentraplift, ontworpen voor buitengebruik en is weerbestendig.
5. obesitas traplift, bedoeld voor mensen met extreem overgewicht belastbaar tot 300 Kg.
(bron: Wikipedia)Top

1b. Trapliftprijzen

De consumentenprijzen voor een traplift met een bocht varieert de prijs tussen de €8000 en €12000 incl. BTW. Daarnaast dient u rekening te houden met de jaarlijks terugkerende servicekosten (ca €180 - €260 p.j. (preventief en correctief onderhoud)(all-in ca €400,-), stroomkosten (ca 700kWh= € 170,-).
Verder kunt u rekening houden met de mogelijke vervanging van de gel-accu €400 (2-3 jaar) en de verhoogde inboedelkosten.
Trapliftleveranciers zijn graag bereid het product kosteloos verwijderen. (om te recyclen of hergebruik) Indien de traplift niet meer in goede staat is wordt € 242,- in rekening gebracht.

D.w.z. de totale trapliftkosten zijn:

(€8000,- +2 X €400,-) + €180,- + € 170,-= €12300,- voor 10 jaar.

Diverse WMO (=gemeenten) rapporteren dat een traplift gemiddeld 3 jaar gebruikt wordt. D.w.z:
€8000,- +1 X €400,- + 3 X €180,- + 3X € 170,-= €9450,- voor 3 jaar.

Traplift kopen of huren? 10 Waardevolle tips en adviezen!

Traplift kopen of huren? 10 Waardevolle tips en adviezen!

Overzicht trapliftprijzen van verschillende leveranciers. Otto ooms (otolift), Handicare, Thyssen Krupp, Molenaar, Stannah, Acorn, trapliften

Traplift eindigt meestal op de schroothoop na 5 jaar.


Traplift prijzen op een rijtje van diverse leveranciersTop

2. Verbouwen

U hebt een handicap of een beperking en u wilt in uw eigen huis blijven wonen. Daarvoor zijn aanpassingen nodig, bijvoorbeeld om u in uw rolstoel te kunnen verplaatsen in uw woning of om zelf toilet of badkamer te kunnen gebruiken. Hiervoor kunt u terecht bij uw WMO (=gemeente) en U vraagt een zogenoemde woonvoorziening aan.

Uw woning - dat kan een huur- of een koophuis zijn, moet voor u bewoonbaar zijn, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren. De WMO (=gemeente) beschrijft dit als volgt: 'Een woonvoorziening wordt verstrekt om beperkingen bij het normale gebruik van de woning te compenseren.'

Dat betekent dat u uw eten moet kunnen koken, moet kunnen slapen, douchen, naar toilet moet kunnen gaan en uw kleren moet kunnen wassen en drogen. Problemen die u hierbij ondervindt, kunnen door een woonvoorziening van de WMO (=gemeente) worden opgelost.

WMO (=gemeenten) stellen als voorwaarde dat zij de 'goedkoopst adequate oplossing' bieden. Dat wil zeggen dat de aanpassing aan de ene kant geschikt moet zijn voor het doel dat ermee moet worden bereikt, en aan de andere kant de keuze valt op de goedkoopste oplossing.

Verdere woorwaarden die uw WMO (=gemeente) kan stellen: ...voor meer informatie (bron: Per Saldo) Informatiepunt over COPD; Er is mee te leven.

Indien u plannen heeft om te gaan (ver)bouwen adviseer ik u architecten
Ir. Johan Grootveld in regio Rotterdam : www.woningaanpassing.info of Ineke Schimmelpenningh in de regio Eindhoven www.ouderwordenineigenhuis.nl of Sabine Fekkes in de regio Nijmegen ergotherapie & woonaanpassingenTop

3. Woonunit plaatsen

Woonunits zijn Prefab units volledig afgestemd op de individuele wensen en behoeften voor Semi-permanente bewoning.

Deze unit wordt tegen het bestaande huis geplaatst.
• Geen verbouwingen in huis
• Inclusief aangepaste (sanitaire) voorzieningen
• Stijlvol, vele mogelijkheden in uitvoering, indeling en kleur
• Hoogwaardige kwaliteit en optimale isoleringTop

4. Verhuizen naar aangepaste woning of verzorgingstehuis

Dit is de meest ingrijpende optie waarbij u uw sociale woonomgeving verlaat
Is uw woning niet (meer) geschikt vanwege een handicap, een lichamelijke klacht of omdat u slecht ter been bent, dan kan een woningaanpassing of verhuizen een oplossing zijn. U kunt een aanvraag indienen bij Vraagwijzer.

Tijdens een huisbezoek kijkt de consulent van Vraagwijzer naar de problemen die u bij het vervoer ondervindt. Ook betrekt de consulent uw woon- en leefsituatie bij het onderzoek zodat uw volledige situatie beoordeeld wordt. Aan de hand van vastgestelde normen en voorwaarden zoekt de consulent samen met u naar de beste oplossing voor uw situatie. Soms wordt ook een advies gevraagd van de arts van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Hierna wordt er een besluit genomen.

Als u gebruik gaat maken van WMO -voorzieningen, onder andere de verhuiskostenvergoeding, dan moet u een eigen bijdrage betalen. Vooraf aanvragen! De vergoedingen verschillen per WMO (=gemeente)!Top

Dit is een overzicht van alternatieven voor de Easysteppers. Afhankelijk van uw aandoening of beperking, dient u zelf een keuze te maken wat het beste bij u past.TerugDe volgende zaken bepalen voor een groot gedeelte de prijzen van een traplift voor een rechte trap heeft een andere prijs en is goedkoper

Heeft U een traplift nodig voor een rechte trap?

Zitten er 1 of meerdere bochten in uw trap?

Het aantal verdiepingen in uw woning?

Wie dient er in vervoerd te worden?

Er zijn namelijk ook speciale kindertrapliften en trapliften voor personen met overgewicht.

Moeten de trapliften aan de muur gemonteerd worden?

Moet de traplift op de trap zelf gemonteerd worden?

Koopt U een nieuwe of tweedehands traplift of gebruikte traplift ?

De garantietermijn die op de traplift met zit.

Wilt U een standaard model of een luxer type met eventuele extra opties?

traplift met bocht kopen of huren
U wilt de kosten van een traplift met bocht test weten.

Welke kosten kunt U voor een traplift verwachten?

Op deze pagina zal ik alles uitleggen. Hieronder kunt U alles lezen over de traplift kosten en vergoedingen voor trapliften. De kosten van een traplift met bocht hangen natuurlijk voor een groot gedeelte af van uw huidige woonsituatie en of er 1 of meerdere trappen met bochten moeten worden voorzien van een traplift.

Voor de complete installatie van een standaard traplift die gemonteerd wordt op een rechte trap valt te zeggen dat de kosten traplift ongeveer 3000 tot 5000 euro bedragen dit is dan voor een standaard model voor een rechte trap zonder verdere extra opties.

In dit geval zijn meestal wel de montagekosten bij de prijs inbegrepen. Als er bijvoorbeeld een traplift geplaatst moet worden en de trap heeft 1 of meerdere bochten dan kunnen de kosten van de traplift al gauw oplopen tot een investering van wel 15000 euro. Ook als er zich in uw woning meerdere trappen bevinden loopt de prijs op naar ongeveer het dubbele van de kosten traplift die worden gerekend voor de montage op een enkele rechte trap dit zal dan zo ongeveer 6 to 10000 euro zijn.

Om de kosten traplift met bocht voor in uw geval te bepalen is het handig om bij meerdere leveranciers zoals Stannah ThyssenKrupp of Otto Ooms een vrijblijvende offerte aan te vragen dit omdat hun allemaal maatwerk leveren en U op deze manier verzekert bent van de goedkoopste traplift. Mochten deze kosten absoluut te hoog zijn voor U en trapliften met bochten toch beslist noodzakelijk zijn om in uw huidige woning te blijven wonen dan is een tweedehands traplift of gebruikte traplift ook altijd het overwegen waard.

Bovengenoemde fabrikanten bieden deze ook vaak aan tegen zeer scherpe prijzen zodat de kosten traplift soms reuze meevallen. Wanneer U wilt weten wat het nu precies allemaal kost om een traplift met te kopen en bij U thuis te laten monteren dan bestaat altijd de mogelijkheid om een vrijblijvende en gratis offerte (prijsopgave) aan te vragen bij 1 van bovenstaande fabrikanten. Deze zullen U kunnen informeren over verschillende traplift prijzen en uitgebreid alle mogelijkheden met U doornemen en te zorgen voor de best passende oplossing waarmee U jaren vooruit kunt en weer helemaal zelfstandig uw huis kan bewonen zoals U gewend was voordat het traplopen wat moeilijker werd.

Vergoeding van de kosten aanschaf van een goedkope traplift met bocht.

Het hangt af van de WMO (=gemeente) waarin U woont of U in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) traplift met bocht vergoeding dit verschilt nogal per WMO (=gemeente). In elk geval heeft U vaak wel recht op een gedeelte vergoeding van de kosten via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Voor de aanvraag dient U zich te wenden tot uw WMO (=gemeente). De afdeling die over traplift met bocht kosten gaat bevind zich vaak in het WMO =gemeentehuis of stadskantoor in uw woonplaats.

Sommige WMO (=gemeenten) hebben een contract met een bepaalde trapliften fabrikant zodat dan ook alleen van die bepaalde leverancier een traplift met bocht vergoed wordt. Als U toch beslist een traplift van een ander merk of type wilt is het ook nog mogelijk om een beroep te doen op het (PGB)Persoon Gebonden Budget.

U krijgt dan een geldbedrag toegewezen op grond van de PGB-regeling en dit bedrag kan dan worden gebruikt voor de traplift met bocht . U kunt dan een traplift met bocht kopen naar eigen keuze. Indien U geen vergoeding krijgt van de WMO (=gemeente) voor de aanschaf kosten en U de volledige prijs dus zelf moet betalen is het mogelijk om de traplift kosten af te trekken van de belasting onder specifieke zorgkosten. Deze traplift met bocht kunt U ook dus langs deze weg vergoed krijgen. informeer hiervoor bij de belastingdienst.

In het geval dat U de traplift met maar gedeeltelijk van uw WMO (=gemeente) vergoed krijgt en voor een gedeelte zelf de kosten traplift met bocht moet dragen kan het verschil het zelf te betalen bedrag dus ook worden afgetrokken onder de specifieke zorgkosten bij de belastingaangifte .

Meer informatie over aftrekposten hulpmiddelen en specifieke zorgkosten is te vinden op de website van de belastingdienst . Voor zover dus wat kost een traplift met bocht. Hieronder alles nog kort samengevat.

De prijs van een traplift met bocht.

traplift met bocht prijzen

De traplift met bocht prijzen kunnen sterk uiteen lopen en hangen grotendeels af van uw huidige woonsituatie. Zaken zoals is de trap recht of gebogen, is er 1 of zijn er meerdere trappen in huis. Dit soort dingen bepalen voor een groot gedeelte de prijs van trapliften.

Kostenindicatie traplift met bocht, wat zit in de prijs

De traplift met bocht prijzen hangen ondermeer af van het type trap in Uw woning. Om een goede kostenindicatie te geven voor de installatie van de traplift met bocht bij U thuis zijn de volgende dingen van belang:

Het type trap waar de traplift met bocht op gemonteerd moet worden is bepalend voor de prijs.

Het aantal verdiepingen zijn van hier ook van belang voor de trapliften prijzen. Als er meerdere bochten nodig zijn voor de installatie van een traplift met bocht in Uw woning is dit ook van invloed op de traplift met bocht prijzen. Wilt U een luxer model traplift met bocht waarbij bijvoorbeeld de stoel draaibaar is dan zullen de traplift met bocht prijzen natuurlijk hoger zijn.

Voordat een traplift met bocht wordt aangeschaft is het zeer belangrijk om goed bij een aantal trapliftfabrikanten te informeren naar de mogelijkheden die in uw situatie het geschikt zijn. Gerenommeerde traplift leveranciers zullen altijd een professioneel advies kunnen geven zodat altijd de juiste lift gekozen wordt. Ook is in bijna alle gevallen een opgave van de traplift met bocht prijzen ofwel offerte (prijsopgave) gratis en verplichten U tot niks.

Aarzel dus niet voordat U besluit een traplift met bocht te gaan aanschaffen meerdere trapliftenfabrikanten te benaderen voor informatie en hun traplift met bocht prijzen. Een traplift met bocht kopen is namelijk niet iets om zo maar even te doen, als de traplift namelijk eenmaal in de woning is geplaatst kunnen hier niet zomaar even veranderingen aan aangebracht worden. Een andere type of kleur lift stoel kan natuurlijk wel maar zal de traplift met bocht prijzen doen stijgen.

kost een traplift met bocht onderdelen dan echt zoveel?

Het antwoord is stellig ja en dit komt voornamelijk omdat alle trapliftonderdelen op maat worden gemaakt bijna geen enkele trap die is immers gelijk. Wanneer de traplift met bocht prijzen nu te hoog zijn en uw budget laat het niet toe kan een traplift met bocht kopen gesubsidieerd worden door uw WMO (=gemeente) waar U woonachtig bent. Hiervoor kan voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding een beroep worden gedaan op de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hierin is geregeld dat aan mensen die geen geld hebben voor de investering in een traplift met bocht omdat voor hun de traplift met bocht prijzen te hoog zijn een bepaalt geldbedrag wordt uitgekeerd waarmee zij een traplift met bocht of andere hulpmiddelen die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen functioneren in hun eigen huis toch kunnen aanschaffen.

Bij uw WMO (=gemeente) kunt U hierna informeren en zij zullen uitvoering aan U uit kunnen leggen aan welke voorwaarden voldaan moet worden om voor een vergoeding uit de WMO in aanmerking te komen. Ook kan het zijn dat slecht een gedeelte van wat een traplift met bocht kost wordt vergoed. Dit hangt ook af van de traplift met bocht prijzen. Het restbedrag wat dan zelf betaalt moet worden kan dan wel weer worden afgetrokken van de belasting onder de specifieke zorgkosten deze kosten dienen dan opgegeven te worden wanneer er belastingaangifte gedaan wordt. Voor informatie omtrent deze regeling kan informatie worden gevraagd bij de belastingdienst zij kunnen U daar alles over vertellen. Op de website van de belastingen is hier ook veel info over te vinden.

Wanneer er geen recht op een vergoeding is het kopen van een tweedehands traplift met bocht of gebruikte traplift met bocht ook het overwegen waard. Gebruikte trapliften verkeren vaak in uitstekende conditie en meestal scherp geprijsd. De bekende trapliftwinkels zoals Stannah Otto Ooms en ThyssenKrupp bieden deze traplift met bocht occasions regelmatig aan en de traplift met bocht prijzen zijn hiervoor vaak relatief laag. Dit kan dus iets zijn om even aan te denken wanneer een nieuwe traplift met bocht te duur uitvalt de prijs van een gebruikte is vaak maar de helft of minder dan de prijs van een nieuwe traplift met bocht.

Kosten van een traplift met bocht huren of kopen ?

Wanneer slechts voor een niet zo lange periode noodzakelijk is dat er trapliften beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld wanneer iemand voor een langere periode ergens verblijft maar niet vast woont dan bestaat er ook nog de mogelijkheid dat er een traplift met bocht wordt gehuurd voor de periode zolang als dit nodig is. Een traplift met bocht huren kan bij diverse firma’s door heel het land en de traplift met bocht prijzen hiervoor kunnen nogal flink verschillen, informeer dus eerst bij meerdere verhuurders voordat besloten wordt dat U de traplift met bocht huren gaat.

Trapliften prijzen van een luxer model

Er zijn verschillende typen trapliften op de markt waarbij U kan denken aan passende kleuren volautomatische bediening etc. Wilt U meerde opties dan zal dit altijd meetellen in de traplift met bocht prijzen. Voor een standaard traplift die op een rechte trap wordt geplaatst moet ongeveer rekening gehouden worden met een uitgave van tussen de 3000 en 5000 euro incl. de montage.

Als er meerdere trappen moeten worden voorzien van een traplift met bocht dan kunnen de traplift prijzen oplopen tot wel 15000 euro dit is ook het geval als er 1 of meerdere bochten noodzakelijk zijn bij de aanleg van een trapliftinstallatie. In het geval van een luxe traplift dan valt ondermeer te denken aan bepaalde opties zoals een afstandsbediening waarmee het mogelijk is om de lift te bedienen ook wanneer u er niet daadwerkelijk zelf ook op zit.

Ook kan er gekozen worden voor een ergonomisch ontworpen stoel op de lift zodat het bijzonder comfortabel wordt om met de traplift naar boven te gaan. Het stoeltje kan ook tegen een meerprijs worden geleverd in verschillende kleuren en designs die precies passen bij de inrichting in uw huis. Dit alles is natuurlijk luxe en vanzelfsprekend zullen ook de traplift met bocht prijzen hoger uitvallen dan bij een normale standaard traplift die zonder al die verschillende opties en extra’s natuurlijk vele malen goedkoper zal zijn maargoed U kunt het natuurlijk zo duur en luxe maken als U zelf wilt de traplift met bocht prijzen zijn er voor bijna ieder budget.

Overigens heeft de ene trapliftleverancier natuurlijk meer en uitgebreidere opties te bieden als de andere hiervoor heeft het informeren en aanvragen van een offerte bij meerdere leveranciers natuurlijk absoluut zin om maximale keuzemogelijkheden te hebben. Een traplift met bocht is iets waar U jaren plezier van moet hebben en dan is het natuurlijk van het allergrootste belang dat er achteraf niet gedacht wordt van had ik nu toch maar een afstandsbediening erbij genomen of had ik maar een ander kleur liftstoeltje uitgekozen. Het is belangrijk dat voor de installatie goed duidelijk is bij de fabrikant waar U de traplift met bocht kopen gaat wat uw wensen zijn dit om teleurstelling en onnodig hoge traplift met bocht prijzen achteraf te voorkomen.

Een aanvullend onderhoudscontract brengt ook extra kosten met zich mee maar is wel aanbevolen omdat deze de levensduur van uw traplift met bocht aanzienlijk zal verlengen. De traplift met bocht prijzen vallen hierdoor iets hoger uit maar kunnen U hoge kosten besparen in het geval van een defect aan de traplift met bocht.

Wanneer traplopen wat moeilijker wordt en U overweegt een traplift op de trap te laten plaatsen is vaak de eerste vraag hoeveel kost een traplift met bocht? U wilt de kosten van een traplift met bocht weten.

Welke kosten kunt U voor een traplift met bocht verwachten?

Op deze pagina zal ik alles uitleggen. Hieronder kunt U alles lezen over de traplift met bocht en vergoedingen voor trapliften. De kosten van een traplift met bocht hangen natuurlijk voor een groot gedeelte af van uw huidige woonsituatie en of er 1 of meerdere trappen moeten worden voorzien van een traplift.

Voor de complete installatie van een standaard traplift die gemonteerd wordt op een rechte trap valt te zeggen dat de kosten traplift ongeveer 3000 tot 5000 euro bedragen dit is dan voor een standaard model voor een rechte trap zonder verdere extra opties . In dit geval zijn meestal wel de montagekosten bij de prijs inbegrepen.

Als er bijvoorbeeld een traplift met bocht geplaatst moet worden en de trap heeft 1 of meerdere bochten dan kunnen de kosten van de traplift met bocht al gauw oplopen tot een investering van wel 15000 euro. Ook als er zich in uw woning meerdere trappen bevinden loopt de prijs op naar ongeveer het dubbele van de kosten traplift met bocht die worden gerekend voor de montage op een enkele rechte trap dit zal dan zo ongeveer 6 to 10000 euro zijn.

Om de kosten traplift met bocht voor in uw geval te bepalen is het handig om bij meerdere leveranciers zoals Stannah ThyssenKrupp of Otto Ooms een vrijblijvende offerte aan te vragen dit omdat hun allemaal maatwerk leveren en U op deze manier verzekert bent van de goedkoopste traplift met bocht.

Mochten deze kosten absoluut te hoog zijn voor U en trapliften toch beslist noodzakelijk zijn om in uw huidige woning te blijven wonen dan is een gebruikte traplift of tweedehands traplift ook altijd het overwegen waard.

Bovengenoemde fabrikanten bieden deze ook vaak aan tegen zeer scherpe prijzen zodat de kosten traplift met bocht soms reuze meevallen. Wanneer U wilt weten wat het nu precies allemaal kost om een traplift met bocht te kopen en bij U thuis te laten monteren dan bestaat altijd de mogelijkheid om een vrijblijvende en gratis offerte (prijsopgave) aan te vragen bij 1 van bovenstaande fabrikanten.

Deze zullen U kunnen informeren over verschillende traplift met prijzen en uitgebreid alle mogelijkheden met U doornemen en te zorgen voor de best passende oplossing waarmee U jaren vooruit kunt en weer helemaal zelfstandig uw huis kan bewonen zoals U gewend was voordat het traplopen wat moeilijker werd.

 peperdure, traplift, prijs, bocht

Simpel, ook voor de zoldertrap en
het is veel minder stigmatiserend!


"De trap is mijn "persoonlijke trainer" in huis"