home

nieuws

producten

bewegingsanalyse

over Enocent

referenties

links

contact

 Enocent Mobility Solutions
 

 

 
 

Veel gestelde vragen over en de voordelen van de Easysteppers:1. Op welke trappen passen de Easysteppers?
2. Van welk materiaal worden de Easysteppers gemaakt?
3. Hoe worden ze bevestigd en hoe als de trap bekleed is met een tapijt?
4. Wordt de trap dan niet beschadigd met deze Easysteppers?
5. Kan ik het het ook zelf monteren?
6. Is het veilig?
7. Welke veiligheidsaanbevelingen heeft u?
8. Voor wie is dit geschikt?
9. Wanneer is dit aan te bevelen?
10. Wat kunt u verwachten van uw gemeente aldus de Rijksoverheid WMO 2013?
11. Wat zijn de voordelen van de Easysteppers?
12. Wat is de prijs, levertijd en waar kan ik Easysteppers bestellen?
13. Hoe is het opmeten en de montage georganiseerd?1. Op welke trappen passen de Easysteppers?

De Easysteppers kunnen geplaatst worden op elke houten binnentrap met zowel open- als dichte treden. Het gaat hierbij om rechte, kwart- en half gedraaide trappen, wentel- en spiltrappen, zolder- en keldertrappen.


Top

2. Van welk materiaal worden de Easysteppers gemaakt?

Easysteppers worden gemaakt van hout dat wordt speciaal bewerkt, om barsten en scheuren te voorkomen. Uiteraard is dit FSC goedgekeurd hout na bewerking zijn op elke gewenste maat te zagen, dus ook voor uw trap. Deze wordt daarna fijngeschuurd en voorzien van een harde slijtvaste laklaag. Eventueel kan een beitskleur naar wens worden gekozen.Top

3. Hoe worden ze bevestigd en hoe als de trap bekleed is met een tapijt?

De Easysteppers worden met schroeven bevestigd en worden onzichtbaar met houtproppen weggewerkt. Indien de trap voorzien is van een tapijt worden de Easysteppers op het tapijt gemonteerd. Indien uw trap aan slijtage onderhevig is of dat u nieuwe vloerbedekking overweegt, dan is het verstandig om deze voor montage te herstellen of aan te brengen.

Let op! Het gebruik van LOSSE tussentreden is LEVENSGEVAARLIJK!Top

4. Wordt de trap dan niet beschadigd met deze Easysteppers?

Indien de trap voorzien is van een tapijt dan is het niet zichtbaar. Indien u een houten trap heeft, dan kunnen de kleine schroefgaatjes simpel opgevuld worden met houtvulmiddel met een bijv. eiken of mahonie kleur afhankelijk wat van toepassing is.Top

5. Kan ik het ook zelf maken of zelf monteren?

Een trap moet veilig zijn!
Alleen een echte meubelmaker, die vooral kijkt naar de kwaliteit van materiaalkeuze en afwerking en zijn eigen reputatie belangrijk vindt, kan goed inschatten hoeveel arbeid hierin zit en mogelijke nazorg indien treden loszitten. Bedenk eerst of u bereid bent risico's te nemen in veiligheid, kwaliteit, comfort en garantie..
Wij zijn hierin gespecialiseerd met een uiterst efficiŽnt functionerend productieproces met uitgekiende materialen, dat wij kunnen garanderen dat we voor de laagste prijs kunnen leveren met deze kwaliteit. De essentiŽle stappen in het productieproces als materiaalkeuze, kwaliteit van afwerking, ergonomie, veiligheidsaspecten, gebruikte lakken, veilige loopinstructie, garantie en nazorg, bepalen het eindresultaat en uw tevredenheid.
Bovendien hebben wij kennis van veiligheid, ergonomie, bewegingsleer en fysiotherapie. Wij hebben veel onderzoeken en tests gedaan naar traplopen, veiligheid en ergonomie en daarmee het product telkens verder verbeterd.

Terug naar bovenTop

6. Is het veilig?

De Easysteppers zijn ongeschikt voor cliŽnten of medebewoners die te oud zijn om te leren, die cognitief slechte conditie hebben en die te zeer verzwakt zijn (kwetsbaar) en met behulp van een fysiotherapeut niet meer kan verbeteren.
De Easysteppers zijn ontwikkeld voor gezonde mensen, met een mobiliteitsbeperking, die hun vitaliteit wensen te behouden door dagelijks te blijven traplopen.
Een tweede trapleuning verhoogd de veiligheid. De funktie van de leuning is voor het geval van onbalans en instabiliteit om u van een val te behoeden en vooral NIET om u aan op te trekken! Wanneer u de de leuning(en) gebruikt om aan op te trekken is het risico om te vallen hoog en raden u contat op te nemen met uw fysiotherapeut.
Wij raden bij twijfel altijd aan om advies in te winnen bij uw behandelend fysiotherapeut!
Veiligheid staat voorop!
Te allen tijde wordt de (gezins-)situatie, de verschillende oplossingen en de daarbij behorende veiligheidstips besproken. Ook de loopinstructie voor de cliŽnt en medebewoners wordt doorgesproken en geoefend. De producten van Enocent voldoen aan strenge veiligheidsnormen. Dat geldt zowel voor de gebruikte materialen als montage voorschriften. De Easysteppers zelf zijn stevige tussentreden voorzien van anti-slip en worden solide gemonteerd door een getrainde monteur.
In het geval van een trap met een bocht dienen de medebewoners altijd over de Easysteppers te lopen!
De trapleuning blijft zijn functie behouden ook voor de voor medebewoners. Dit i.t.t. een traplift waarbij de leuning altijd verwijderd moet worden!
Algemene tips: Het dragen van een wasmand op de trap is altijd al riskant en dat raden wij ten zeerste af! Het is veel veiliger om daarvoor een grote shoppertas te gebruiken! Dan heeft u een hand vrij om de leuning vast te houden.
Voor ouderen is het vaak al een automatisme om achterwaarts naar beneden te lopen. Zij weten uit ervaring dat dat veiliger is.(net als bij een ladder of vlisotrap)
met minimaal 6 keer per dag traplopen blijft u uit de gevarenzone van "kwetsbare" mensen.Top

7. Welke veiligheidsaanbevelingen heeft u?

Veiligheid staat voorop. De Easysteppers worden standaard voorzien van antislip. Tevens adviseren wij een tweede trapleuning en antislip op de gewone treden. Bovendien leveren wij standaard een veilige loopinstructie voor zowel de cliŽnt met beperking, als voor de medebewoners.
Zorg dat de trap zowel overdag als 's nachts goed verlicht is.
Laat niets slingeren op of nabij de trap. (ook geen kabels of snoeren)
Herstel opkrullende en losliggende tapijten en kleef ze vast aan de ondergrond.
onveilige plaatsen in huis en preventie tipsTop

8. Voor wie is dit geschikt?

Voor mensen die last hebben van rug, heupen, knieŽn of enkels.
Voor mensen die minder kracht of uithoudingsvermogen hebben of snel benauwd zijn. Voor mensen met bijv.: reuma,
artrose , knie- en heup protheses, obesitas, dwerggroei, COPD en hartfalen.Top

9. Wanneer is dit aan te bevelen?

Mensen, die loophulpmiddelen gebruiken. Mensen, die loophulpmiddelen gebruiken, zitten reeds in een verhoogd valrisico segment. Dit segment krijgt extra aandacht vanuit de zorg om de vervelende gevolgen van vallen te vermijden Vanaf het moment dat u loophulpmiddelen gaat gebruiken of uw woning aan gaat passen, is dit aan te raden risico's te verminderen.
Bij trap mijdend gedrag. Onderzoek eerst hiervan de oorzaak. De Easysteppers zijn ook geschikt als tijdelijke oplossing voor 2 tot 5 jaar. U kunt daarmee ook een verhuizing voorkomen. Dit geeft comfort, gemak en vitaliteit en bespaart onnodige kosten.
voor meer Productinformatie..


Top

10. Wat kunt u verwachten van uw gemeente aldus de Rijksoverheid WMO 2013?

Wat kunt u verwachten van uw gemeente aldus de website regelhulp van de overheid. Een traplift wordt niet gezien als een algemeen gebruikelijke voorziening, maar is wel een alternatief voor verhuizen. Verhuizen wordt algemeen gebruikelijk geacht voor senioren of personen met een chronisch progressief ziektebeeld. Indien men er voor kiest niet te verhuizen, dan komen de kosten die voortvloeien uit die keuze ook voor eigen rekening. Een traplift wordt daarom niet toegekend indien verhuizen de goedkoopst compenserende oplossing is en dit algemeen gebruikelijk wordt geacht. De Easysteppers bieden hier een uitkomst, omdat deze weer goedkoper zijn dan verhuizen.
Elke gemeente heeft een eigen WMO beleid.

In Wikipedia vindt u een helder advies, indien u vermogend bent (lees Eigenbijdrage): voor elke 1000 euro bezitting betaalt u 40 Euro per 4 weken meer huur

De WMO verplichtingen 2013 van uw gemeente:


Mocht u aanspraak kunnen maken via de WMO op een willekeurig hulpmiddel, dan betreft is het meestal om een renteloos voorschot, dat u in termijnen terugbetaald! Kijk ook naar Een sigaar uit eigen doos van de gemeente! VARA KASSA Overigens in dit programma wordt pijnlijk duidelijk dat een telefonische of mondelinge vragen over een hulpmiddel wordt niet geregistreerd als een "officiŽle WMO aanvraag voor een hulpmiddel" en wordt dan niet meegenomen op de lijst met afwijzingen van aanvragen.
Een verhuisadvies is algemeen gebruikelijk voor zowel senioren als mensen(en kinderen) met een beperking.
Door nieuwe WMO wet in 2015, kunt u ook niet meer terecht in het verzorgingstehuis en is er een lange wachtlijst door het grote tekort aan senioren woningen.
Elke gemeente heeft een eigen WMO beleid. Wellicht bent u goedkoper uit met de Easysteppers.

In Wikipedia vindt u een helder advies i.v.m. de EIGEN BIJDRAGE. Indien dan vermogend bent, dan betaalt u voor elke Ä 1000,- Euro hulpmiddelen, zelf 40 Euro per 4 weken(=520 Euro per jaar) aan extra huur/bijdrage voor het gebruik van de hulpmiddelen. M.a.w. indien u een pensioentje krijgt of een inkomen heeft boven de Ä30000,- of een eigen woning bezit, betaalt u al snel een eigen bijdrage van Ä160,-- Ä200,- per 4 weken voor een WMO-traplift. In dat geval zijn de Easysteppers een zeer aan te bevelen.

Bereken uw inkomensafhankelijke 4 wekelijkse bijdrage in uw gemeente (CAK) en u kunt algemene informatie inwinnen via: www.regelhulp.nl en Kamervragen en antwoorden over belasting aftrek en vergoedingen woonaanpassing en traplift Wmo 2015

U kunt algemene informatie inwinnen via: www.regelhulp.nl en bereken uw inkomensafhankelijke 4 wekelijkse bijdrage in uw gemeente via het CAK

Er zijn ook mogelijkheden om een PGB aan te vragen via de WMO. Indien u dit met een PGB aanschaft, bent u zelf eigenaar. Ook via de belastingdienst zijn hulpmiddelen aftrekbaar: (voorbeeld berekening)
De rijksoverheid over: Hoe kan ik een PGB aanvragen?De rijksoverheid over: De rol van de gemeenten, vraag en antwoord over de wet WMO. Aanvragen WMO en eigen bijdrage, WMO
De WMO: wettekst WMO van rijksoverheid

Lees ook 10 Waardevolle tips en adviezen bij het kopen of huren van een traplift! en traplift prijslijst Een traplift prijzen onderzoek via marktplaats van traplift leveranciers.Top

11. Wat zijn de voordelen van de Easysteppers?

Voordelen van de Easysteppers zijn:
- bewerkt tot barstvrij hout met FSC Milieu keur.
- 3 keer voorzien van harde, slijtvaste lak.
- de schroeven zijn onzichtbaar weggewekt.
- uniek ontwerp en juridisch beschermd (octrooi).
- vakkundig en vooral ook veilig gelegd en mooi professioneel afwerkt.
- binnen 2 weken leverbaar.
- plaatsing in ca. 3 uur.
- tot 1 maart 2014 geldt er voor de arbeidskosten(niet op de materialen) bij woningaanpassing een verlaagd BTW tarief van 6%
- veeeel goedkoper dan: verbouwen, verhuizen of traplift aanschaffen.
- goedkoper(in veel gevallen!) dan de totale eigen (inkomensafhankelijke) WMO-bijdrage voor een traplift.
- aftrekbaar van de belasting.
- geen stroomkosten en geen onderhoudskosten.
- geen motor brom en daardoor hinderlijke contactgeluiden met de buren.
- U kunt in uw eigen omgeving blijven wonen.
- met traplopen traint u dezelfde spiergroepen, die u nodig heeft bij opstaan uit een stoel of van een toilet en het in/uitstappen uit bad.
- dagelijks 2 keer traplopen is vergelijkbaar met 1 uur fitness per week.
- U blijft de conditie van uw spieren, botten, hart en bloedvaten "trainen".Top

12. Wat is de prijs, levertijd en waar kan ik Easysteppers bestellen?

Elke trap is anders! Elke traptrede is anders indien u een trap met een bocht heeft.! Easysteppers worden voor uw trap op maat gemaakt in ca twee weken. Wij hebben geen voorraad.
De prijzen zijn afhankelijk van de complexiteit van uw trap en extra trapleuningen. (U bent veeeel goedkoper uit dan met een traplift
Overzicht trapliftkosten). Bel of vul het contactformulier in. Indien U zelf handig bent, vermeld dit dan, daarmee bespaart U onnodige kosten. Ook voor kleine trapjes bijv. in een split-level woning, hebben we een passende oplossing en prijs.Top

13. Hoe is het opmeten, de productie en de montage georganiseerd?

Elke trap is anders.Elke traptrede is anders indien u een trap met een bocht heeft.! Nadat we de afmetingen van uw trap hebben en uw wensen hebben geÔnventariseerd, worden de Easysteppers worden, per trede, zo goed mogelijk op maat gemaakt en 3 keer met een harde slijtvaste lak gelakt in Eindhoven. Om de dure verpakkingskosten en transport kosten te voorkomen, van dit grote volume vaak nog met extra trapleuningen en het grote gewicht, verzorgen wij zelf het transport en montage in Nederland en BelgiŽ. Onze regionale "Easysteppers erkende" monteurs verzorgen de montage. Zij bezitten de speciale benodigde gereedschappen om de Easysteppers passend te maken en monteren volgens onze richtlijnen. Elke Easystepper wordt voorzien van een antislipstrip. Het moet tenslotte niet alleen comfort geven, maar vooral ook veilig en mooi afgewerkt zijn.TopVoor andere vragen en prijsinformatie: contactformuliereasysteppers, trap, traplift, vitaal, thuiswonen, opplussen, wmo

Simpel, ook voor de zoldertrap en
het is minder stigmatiserend!"De trap is mijn "persoonlijke trainer" in huis"